Elmúltál 18 éves?
Are you at least 18 years old?

BB pezsgő és nyárA pezsgőt mindig 4-6 °C-ra hűtve fogyasszuk. A palack nyakáról a kupak felső részét a tépőzár segítségével eltávolítva, a dugót felülről erősen tartva tekerjük le a drótkosarat. Ezek után a palackot 45 fokos szögben tartva óvatos mozdulatokkal vegyük ki a dugót (közben vigyázzunk a palackban levő nyomás tolóerejével, de ne engedjük, el a dugót) lehetőleg úgy, hogy ne durranjon. Ha a bontás így sikerül, mindenki elégedett lesz velünk. Töltsünk egy kevés pezsgőt a poharakba, a poharat finoman tartsuk oldalra, így elkerülhetjük, hogy a pezsgő töltéskor önálló életre kelve kihabozzon a poharakból. Amint a habzás lecsillapodott, már tölthetjük is  a poharat a 2/3-ad részéig. Ha mindez megtörtént, nincs más dolgunk minthogy jól érezzük magunkat, bárhol is vagyunk. 

Fontos

•A pezsgő ideális fogyasztási hőmérsékletét előhűtéssel érhetjük el, és mindig ezen az ideális hőfokon tároljuk
•A pezsgőspalackot víz és jég keverékével töltött pezsgősvödörben tartsuk, mert a pezsgő szobahőmérsékleten tízpercenként kb. 2 °C-ot melegszik.
•Kétfajta alappoharat használnak a pezsgő ivásához. A legelterjedtebb az úgynevezett "flőte", vagyis hosszúkás alakú és a széles, kehely alakú pohár. Ideálisnak a "flőte" pohár mondható, mivel sokáig megmaradnak benne a buborékok, ellentétben a kehely alakúval. Javasoljuk, hogy a poharat kevésbé megdöntve és a kézben tartva töltsük a pezsgőt, mert így lényegesen kevesebb buborékot veszít. A poharakat ne hűtsük be a pezsgő kitöltése előtt!
•A pezsgőspoharakat akár 5/6-ig is teletölthetjük
•Ne forgassuk az italt a pohárban, mert azzal veszít a szénsavtartalmából

Pezsgő párosítások

Randira

 Pikáns és izgalmas a BB Félszáraz pezsgő eperrel vagy a BB Arany Cuvée önmagában
BB Száraz pezsgő
tenger gyümölcseihez; párolt vagy sült szárnyasokhoz, krémlevesekhez; de lehet fagylaltokhoz is;
BB Félszáraz pezsgő
Eperhez; rétesekhez; szárnyas húsfélékhez; olasz tésztaféleségekhez nagyon kellemes;
BB Édes pezsgő
Különösen ajánljuk édességekhez, mint pl., a dobostortához, vagy a Gundel palacsintához
BB Spumante édes pezsgő
Somlói galuskához; diós réteshez; fagylalthoz; túrótortához;
BB Arany Cuvée édes pezsgő
Krémeshez, gyümölcssalátákhoz

Válassz és kísérletezz ízlésed szerint, így az egyéniségednek megfelelő, számos érdekes társítást kaphatsz!
Számtalanszor viszünk házibulikba, ünnepekre, születésnapokra pezsgőt ajándékba. Ha meghívást kapunk valahová, és hirtelen nem tudjuk, mit vegyünk, döntsünk a pezsgő mellett, könnyen beszerezhető, kedvező az ára és csomagolás nélkül is szép ajándék. Figyeljünk arra is, hogy ilyenkor ne egy ismeretlen márkájú italt vásároljunk, érdemes a hazai gyártók pezsgőiből válogatni. Amennyiben nem tudjuk, hogy a házigazdának, ahová éppen megyünk, mi a kedvenc itala, vásároljunk BB félszáraz pezsgőt. Ha tudjuk, hogy fiúk is lesznek, vigyünk BB száraz, vagy BB félszáraz pezsgőt. Köztudott, hogy a női nem édes szájú, így jobban kedvelik az édes italokat, ezért nekik a BB Spumante, a BB Édes és a BB Arany Cuvée pezsgőinket ajánljuk.

Kapcsolódó tartalmak